ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΑΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.
http://freeworldgreece2.blogspot.gr/
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΕΙΤΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ,ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΜΟΤΕ ΘΕΜΑ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΣΤΟ EMAIL: freeworldgreece@gmail.com
ΑΚΟΜΑ, ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ BLOG, ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ.

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Σε πατριωτική αφύπνιση εν όψει γεωπολιτικών εξελίξεων στην περιοχή κάλεσε ο Σάββας Καλεντερίδης από την Καλαμάτα (βίντεο)

του Κώστα Γαζούλη
Εκδήλωση και ομιλία με θέμα το «προσφυγικό» και τις γεωπολιτικές εξελίξεις στη Συρία, αλλά και τη «γειτονιά» μας, διοργάνωσαν το βράδυ της Κυριακής η τηλεόραση του «Best» σε συνεργασία με την εφημερίδα «Φωνή».

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου ομιλητής ήταν ο πρώην στρατιωτικός και στέλεχος των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών (γνωστός από την υπόθεση Οτσαλάν), αλλά και συγγραφέας τα τελευταία χρόνια, Σάββας Καλεντερίδης.

Γνώστης, όσο λίγοι στην πατρίδα μας, της ιδιομορφίας ζητημάτων όπως το Κουρδικό, των φιλοδοξιών της Τουρκίας, αλλά και της ιστορίας στην περιοχή, για περισσότερη από μια ώρα καθήλωσε το κοινό με την ανάλυσή του.

Ο Σάββας Καλεντερίδης εξαπέλυσε βολές προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, κατηγορώντας την ότι με την εγκληματική της αμέλεια και έλλειψη συγκεκριμένης πολιτικής στο Προσφυγικό, κατάφερε να γιγαντώσει το ρόλο της Τουρκίας, η οποία απέδειξε στην ομιλία του ότι και δημιούργησε το προσφυγικό πρόβλημα και αποκόμισε τα μεγαλύτερα οφέλη στη διαχείρισή του...

Τόνισε ότι θα μπορούσε το ελληνικό κράτος να έχει φιλοξενήσει 100.000 πρόσφυγες, συντεταγμένα, που το ίδιο θα έφερνε, απ’ όλες τις περιοχές όπου φιλοξενούνται και χωρίς να κινδυνεύσουν, κι έτσι να εκτελούσε το «ανθρωπιστικό του καθήκον» προς τη διεθνή κοινότητα, αλλά και να είχε τον πλήρη έλεγχο των συνόρων του... Καθώς δε νοείται κράτος χωρίς σύνορα, πρόσθεσε.

Ο ίδιος προέβλεψε στο άμεσο μέλλον τη δημιουργία 4 κρατών στη Συρία, εκ των οποίων το ένα θα είναι το μεγάλο Κουρδιστάν, κι αυτό θα φέρει και μεγαλύτερες ανακατατάξεις στο γεωπολιτικό χάρτη της περιοχής. Κλείνοντας, σημείωσε ότι η έλλειψη «πατριωτικής συνείδησης» οφείλεται κατά κύριο λόγο στο ότι ακόμα δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε τα δεινά της οικονομικής κρίσης. Παράλληλα, κάλεσε σε πατριωτική αφύπνιση όλους τους Έλληνες, για να αντιμετωπίσουν τα όσα έρχονται και κυρίως τις επιδιώξεις της Άγκυρας, που χρησιμοποιεί ως «όπλο» στα χέρια της το προσφυγικό. Ακολούθησε συζήτηση του ομιλητή με το κοινό, η οποία συνεχίστηκε και στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου για αρκετή ώρα.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ευχαρίστησε τον ομιλητή που βρέθηκε στην πόλη μας και συμφώνησε μαζί του, ότι στην έλλειψη πατριωτικής συνείδησης στη χώρα οφείλονται διαχρονικά πολλά από τα δεινά που περνάει.
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, οι αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου και Περικλής Μαντάς, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ο δήμαρχος Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Μαρία Οικονομάκου, καθώς και πλήθος αυτοδιοικητικών, αλλά και αρκετοί πολίτες, απ’ όλο το φάσμα του πολιτικού χάρτη.



πηγη