ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΑΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.
http://freeworldgreece2.blogspot.gr/
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΕΙΤΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ,ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΜΟΤΕ ΘΕΜΑ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΣΤΟ EMAIL: freeworldgreece@gmail.com
ΑΚΟΜΑ, ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ BLOG, ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ.

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Δεκαπεντάχρονος κατάφερε ότι οι επιστήμονες προσπαθούν μια ολόκληρη ζωή!



Είναι 15 ετών και όμως έχει καταφέρει ό, τι άλλοι επιστήμονες προσπαθούν μια ολόκληρη ζωή! Τι είναι αυτό; Μα να δουν κάποια εργασία τους με το όνομά τους να φιλοξενείται στην περίφημη επιθεώρηση «Νature» και μάλιστα στο εξώφυλλο!

Ο λόγος για τον Νιλ Ιμπάτα, μαθητή λυκείου στο Στρασβούργο με ιδιαίτερη έφεση στην κοσμολογία. Ο πατέρας του Ροντρίγκο Ιμπάτα είναι ερευνητής στο Αστρονομικό Παρατηρητήριο Στρασβούργου και ο μικρός Νιλ τον βοήθησε σε μία μεγάλη έρευνα που διενήργησε μαζί με άλλους συναδέλφους του.

Μελέτησαν νάνους γαλαξίες που περιβάλλουν τον γαλαξία της Ανδρομέδας, ο οποίος βρίσκεται πιο κοντά απ' όλους τους άλλους στον δικό μας. Ο 15χρονος Νιλ ανέπτυξε ένα υπολογιστικό μοντέλο που φανέρωσε ότι οι νάνοι γαλαξίες περιφέρονται γύρω του σε «αγαστή συνεργασία» υπό τη μορφή λεπτού δίσκου.

Ο πατέρας του Νιλ δήλωσε πως είναι πολύ υπερήφανος για τον γιο του, και «όχι κατ' ανάγκη επειδή έκανε τη συγκεκριμένη ανακάλυψη». Η εργασία κοσμεί ολόκληρο το εξώφυλλο του «Νature».
Ο 15χρονος μαθητής συνεργάστηκε με συναδέλφους του πατέρα του για να αποκτήσει εξοικείωση με τη γλώσσα προγραμματισμού υπολογιστών Python. Στη συνέχεια, όπως είπε ο νεαρός στην εφημερίδα «Le Monde», o πατέρας του τού ζήτησε να βοηθήσει την ομάδα με την κωδικοποίηση των δεδομένων που είχαν συγκεντρώσει μέχρι στιγμής ώστε να τροφοδοτηθεί το υπολογιστικό τους μοντέλο που θα τους έδειχνε τη συμπεριφορά των νάνων γαλαξιών.

Ο Νιλ χρειάστηκε μια εβδομάδα για να το επιτύχει αυτό τον περασμένο Σεπτέμβριο, αξιοποιώντας τα πολύ καλά μαθηματικά του. Αλλωστε μέχρι να ολοκληρωθεί το υπολογιστικό μοντέλο, δεν είχε εκμυστηρευτεί σε κανέναν την ενασχόλησή του με αυτό. Παρά τη μεγάλη χαρά που ένιωσε για την παγκόσμια αποδοχή των αποτελεσμάτων του μοντέλου στο οποίο συνεισέφερε πολλά, δεν είναι σίγουρος αν θα ήθελε να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του στην αστροφυσική.
πηγη