ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΑΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.
http://freeworldgreece2.blogspot.gr/
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΕΙΤΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ,ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΜΟΤΕ ΘΕΜΑ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΣΤΟ EMAIL: freeworldgreece@gmail.com
ΑΚΟΜΑ, ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ BLOG, ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ.

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Φονική αμοιβάδα εντοπίστηκε σε δίκτυο πόσιμου νερού στις ΗΠΑ

Μία αμοιβάδα που προκαλεί εγκεφαλικές βλάβες οι οποίες οδηγούν σε θάνατο, εντοπίστηκε σε δίκτυο ύδρευσης της Νέας Ορλεάνης.
Από την αμοιβάδα Naegleria fowleri έχουν χάσει τη ζωή τους δύο παιδιά φέτος. Το πρώτο θύμα ήταν ένα 4χρονο αγόρι στο Μισισίπι και ένα 12χρονο κορίτσι στο Μαϊάμι. Ένα άλλο 12χρονο κορίτσι στο Αρκάνσας κατάφερε να καταπολεμήσει την εγκεφαλική λοίμωξη, αφού υποβλήθηκε σε πειραματική θεραπεία.
Πρόκειται για την πρώτη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες που εντοπίζεται στο δίκτυο ύδρευσης, σε περιοχή όπου το νερό είναι πόσιμο, η θανατηφόρα αμοιβάδα.

Η αμοιβάδα Naegleria fowleri δεν είναι πάντα επικίνδυνη για τον άνθρωπο. Στην περίπτωση όμως που μπει στον οργανισμό μέσω της ρινικής κοιλότητας, προσκολλάται στα νεύρα που μεταφέρουν τα ερεθίσματα της όσφρησης στον εγκέφαλο. Στη συνέχει η αμοιβάδα αναπαράγεται, προκαλώντας φλεγμονή στον εγκέφαλο και ο θάνατος είναι σχεδόν βέβαιος.