ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΑΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.
http://freeworldgreece2.blogspot.gr/
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΕΙΤΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ,ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΜΟΤΕ ΘΕΜΑ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΣΤΟ EMAIL: freeworldgreece@gmail.com
ΑΚΟΜΑ, ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ BLOG, ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ.

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ: ΜΗΠΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;




Πολλοί κατά τον τελευταίο καιρό, με εμφανή την αγωνία τους, μας ερωτούν: Τί νομίζετε, Σεβασμιώτατε. Η κατάρρευση της οικονομίας ετελείωσε; Θα έλθουν, επί τέλους, κάποιες καλύτερες ημέρες;

Στα ερωτήματα αυτά σταθερά απαντάμε ως εξής: Ξερετε, είμαι Κληρικός! Δεν είμαι Οικονομολόγος! Θα σας απαντήσω ως απλούς πολίτης, ως σκεπτόμενος άνθρωπος. Ταπεινά, λοιπόν, φρονώ, ότι η περίοδος της καταρρεύσεως της οικονομίας μας δεν παρήλθε! Ακόμη είμαστε στον κατήφορο! Οι χειρότερες ημέρες έρχονται! Σε λίγο θα μας έλθουν τα σημειώματα της Εφορείας!
Τότε θα καταλάβουμε όλοι, ότι η άκαρδη Τρόϊκα επιχειρεί να μας
"ρουφήξει" το αίμα! Και τότε, όσοι ακόμη δεν έχουν αντιληφθεί τι
σημαίνει "Μνημόνιο", θα αναγκασθούν να το νοιώσουν στο πετσί τους!

Επί τέλους, ας το καταλάβουμε:

Η χώρα τελεί υπό Γερμανική Κατοχή! Η Κυβέρνηση των τριών Αρχηγών, ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ! Απλώς εκτελεί τις εντολές των ξένων, των κατακτητών της Χώρας!
Ακούσατε, μήπως κάποιον από την Συγκυβέρνηση, έναν από τους τρείς
Κυβερνητικούς Εταίρους, όπως συνήθως τους ονομάζουν, να υψώσει το ανάστημά του και να αρνηθεί την εφαρμογή ενός έστω μέτρου των Τροϊκανών;
Να προβάλλει δηλ. στην Τρόϊκα μιά, έστω μόνο μιά, άρνηση κατά την
εφαρμογή των εντολών της; Ούτε μια φορά δεν ακούσθηκε κάτι τέτοιο, ούτε μια άρνηση δεν προβλήθηκε από την Συγκυβέρνηση στις απαιτήσεις των Τροϊκανών! Οι δικοί μας κάνουν παζάρια; Απαντώ, Ναί! Προβάλλουν μήπως κάποια άρνηση; Απαντώ, ΟΧΙ! Όλοι τους είναι "τα φρόνιμα παιδάκια", υπακούουν στην Τρόϊκα! Αλλά με την υπακοή τους μας εμείς οδηγούμεθα στον αργό θάνατο! 

Με τον τρόπο αυτό η Ελλάδα καταστρέφεται! Απολύουν τόν κοσμάκη από τις δουλειές του! Κουρεύουν τους μισθούς! Βάζουν νέους φόρους! Απορώ πως δεν φορολόγησαν ακόμη και τόν αέρα που αναπνέουμε! Οι Έλληνες, λοιπόν, στενάζουν, πεινούν, αγωνιούν,αργοπεθαίνουν! Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν ολόγυρά μας, τους πρασινοκόκκινους Πολιτικούς Ταγούς μας τους εμάρανε ο ανύπαρκτος ρατσισμός! Εκεί έδειξαν τήν παλληκαριά τους! Αίσχος! Ο ρατσισμός τους εμάρανε! Στο αντιρατσιστικό Νομοσχέδιο, λοιπόν, ύψωσαν το ανάστημά τους, ο καθένας από την δική του σκοπιά και για τα δικά τους συμφέροντα. Επιχείρησαν να βάλουν φίμωτρο στο στόμα του Έλληνα. Τρώγονται μεταξύ τους και θά τρώγωνται για πολύ καιρό ακόμη, μόνο και μόνο επειδή με το αντιρατσιστικό Νομοσχέδιο στοχεύουν να επιλύσουν τα δικά τους εσωτερικά - πολιτικά προβλήματα.

Ο γνωστός και συνετός δημοσιογράφος και τ. Ευρωβουλευτής, κ. Γιάννης Μαρίνος στο χθεσινό ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ (σελ. Α51) γράφει τα εξής: "Πρός τί λοιπόν όλη αυτή η ενορχηστωμένη πλειοδοσία υπέρ του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου; Μήπως υποκρύπτεται και πάλι η ελληνική κουτοπονηριά, που αντιδρά με εισήγηση νέας νομοθεσίας, επειδή βρίσκεται στη δύσκολη θέση να παραδεχθεί, ότι υπάρχει σχετική νομοθεσία, που όμως δεν εφαρμόζει;" Σημειώστε, παρακαλώ, τη λέξη "κουτοπονηριά"!
Αναφέρεται στην πολιτική Ηγεσία, στην Κυβέρνηση και στην Αντιπολιτευση!
Με αυτές κι' αυτές τις κουτοπονηριές τους, λοιπόν, οι Πολιτικοί όλων
των αποχρώσεων, οι χθεσινοί και οι σημερινοί, μας έφεραν στο χείλος της αβύσου!

Ας έλθουμε τώρα και στο
Αίγιο. Το ωραίο Αίγιο δεν είναι γνωστό μόνο καί μόνο από "τήν ωραία
Αιγιώτισσα"! Κάποτε ήταν μια οικονομικά πολύ ανθηρή πόλη! Τηρουμένων των αναλογιών του πληθυσμού, όταν εμείς, λήγοντος του έτους 1978, ήλθαμε εδώ ως Μητροπολίτης η πόλη είχε τα πιο πολλά ΙΧ οχήματα απ΄όλη την Ελλάδα! Τούτο συνέβαινε, επειδή τότε το Αίγιο οικονομικά ανθούσε! Σχεδόν όλοι οι κάτοικοι, είτε ως Δημόσιοι ή ιδιωτικοί υπάλληλοι, είχαν ένα μηνιαίο μισθό, είτε ως καταστηματάρχες είχαν ένα εισόδημα, ενώ συγχρόνως όλοι τους καλλιεργούσαν ένα μικρό ή μεγαλύτερο κτήμα (πορτοκάλια, λεμόνια, σταφύλια, σταφίδα, κηπευτικά κλπ.) από το οποίον εξασφάλιζαν ένα ακόμη καλό εισόδημα!

Τώρα πιά όλα αυτά άλλαξαν! Τα λεμόνια και τα πορτοκάλια μας σαπίζουν στα δέντρα, τα χωράφια μας μένουν χέρσα, οι απολύσεις πάνε σύννεφο, τα εργοστάσια έκλεισαν, καθε μέρα κλείνει και κάποιο κατάστημα ή κάποια επιχείρηση! Όλα πια έχουν αλλάξει!
Η πόλη στενάζει! Η ανεργία ταλαιπωρεί αφάνταστα τους ανθρώπυς μας! Πολλοί από τους έως χθές νοικοκυραίους του Αιγίου σήμερα είναι πτωχοί, ενίοτε πάμπτωχοι! Τα συσσίτια και η διανομή τροφίμων δεν λύνουν τό
πρόβλημα!


Από μεθαύριο, λοιπόν, που η Οικονομική Εφορεία θα μας αποστέλλει τα νεα "ραβασάκια" της "θα κλάψει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα"!

 ΠΗΓΗ