ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΑΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.
http://freeworldgreece2.blogspot.gr/
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΕΙΤΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ,ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΜΟΤΕ ΘΕΜΑ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΣΤΟ EMAIL: freeworldgreece@gmail.com
ΑΚΟΜΑ, ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ BLOG, ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΟΣΜΙΟΙ.

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Τα αναψυκτικά προκαλούν μόνιμες αλλαγές στον εγκέφαλο

Η συστηματική κατανάλωση ανθρακούχων μπορεί να αλλάξει σημαντικά τη δομή του εγκεφάλου, υποστηρίζουν οι ερευνητές.
Πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια στην Αυστραλία έδειξε πως η μακρόχρονη κατανάλωση αναψυκτικών οδηγεί στην υπερκινητικότητα και μεταβάλλει τη δομή των πρωτεϊνών του εγκεφάλου. Παρόμοιες αλλαγές παρατηρούνται σε σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος και το Αλτσχάιμερ.
Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Macquarie στο Σύδνεϋ υποστηρίζουν ότι η μακρόχρονη κατανάλωση αναψυκτικών προκαλεί σημαντικές μεταβολές στα χημικά στοιχεία που συνθέτουν τον εγκέφαλο.
Το έμφραγμα, ο διαβήτης και ο καρκίνος είναι μερικά μόνο από τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν λόγω της υπερβολικής κατανάλωσης αναψυκτικών.

Η τελευταία μελέτη εστίασε στην επίδραση των ανθρακούχων στον εγκέφαλο και τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της Κοινότητας Νευροεπιστημών που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Ντιέγκο.